Actualitate

Piata media, inca un esec: O televiziune din TOP 10 a intrat oficial în insolvenţă

 
Cristian Burci este renumit pentru faptul ca, de ani de zile, reuseste sa falimenteze orice companie pe care pune mana si incearca sa o managerieze. Asa se face ca nu mai mira pe nimeni stirea potrivit careia inca o televiziune aflată în TOP 10 al audienţelor din România, televiziune detinuta de Burci, a intrat oficial în insolvenţă.
cristian_burci_26054400
Programat iniţial pentru 3 septembrie, procesul referitor la cererea debitoarei PRIMA BROADCASTING GROUP SRL Bucureşti de deschidere a insolvenţei a fost devansat pentru data de 19 august, când Tribunalul București a hotărât deschiderea procedurii generale, scrie site-ul supervizor.ro.
Administrator judiciar, scrie sursa citată, a fost desemnat SMDA Insolvency SPRL. Termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanțelor a fost stabilit pentru 5 octombrie 2015, mai scrie supervizor.ro.
La finalul lui 2014, Prima Broadcasting Group avea datorii totale de 14,5 milioane de euro și creanțe de 5,5 milioane de euro.
 
Prima Broadcasting Group – compania deținută de omul de afaceri Cristian Burci – a făcut o solicitare în acest sens la Tribunalul București, la data de 6 august, potrivit Paginademedia.ro.
Pe rolul Tribunalului București mai există o solicitare de intrare în insolvență pentru Prima Broadcasting, din partea companiei OMV Petrom Marketing. Insolvența vine într-o perioadă dificilă pentru Prima TV, cu întârzieri de salarii, dar și cu trimiterea unor angajați în concediu din cauza situației delicate a canalului TV.
 
Prima TV a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting, dar a redevenit ulterior proprietar. Burci mai deține și ziarele Adevărul și Click, pe care le-a preluat de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Şi Adevărul Holding este în insolvenţă.