Phil Spector, care a schimbat sunetul pop-ului din anii 1960 cu înregistrările sale „Wall of Sound”, a murit din cauza COVID-19, potrivit rapoartelor mass-media. Muzicianul a fost condamnat pentru crimă pentru uciderea unei actrițe de la Hollywood în 2003.

Producătorul de rock ‘n’ roll, Phil Spector, care a fost încarcerat pentru uciderea unei actrițe de la Hollywood în 2003, a murit la vârsta de 81 de ani de COVID-19, potrivit informațiilor făcute duminică.

Spector a fost salutat ca un vizionar pentru canalizarea ambiției wagneriene în cântecul de trei minute, creând un sunet care a îmbinat armonii vocale cu aranjamentele orchestrale fastuoase pentru a produce hituri pop, precum: „Da Doo Ron Ron”, „Be My Baby” și „He’s a Rebel”.

A produs 20 de hituri Top 40 între 1961 și 1965 și a continuat să lucreze cu Beatles, Righteous Brothers și Ike și Tina Turner.

Producătorul excentric a influențat, de asemenea, artiștii de la Beach Boys la Bruce Springsteen, care au imitat sunetul Spector în clasicul său single „Born to Run”.

Secretul sunetului său: o asaltare excesivă de instrumente, voce și efecte sonore care au schimbat modul de înregistrare pop. El a numit rezultatul: „Micile simfonii pentru copii”.

„Cel mai mare producător vreodată”
În 1969, Spector a fost chemat să salveze albumul „Let It Be” al Beatles, o producție tulburată „înapoi la elementele de bază” marcată de disensiuni în cadrul formației.

Deși John Lennon a lăudat munca lui Spector și l-a numit odată „cel mai mare producător”, colegul de trupă Paul McCartney a fost înfuriat, mai ales când a adăugat un cor la „The Long and Winding Road” al lui McCartney.

Ani mai târziu, McCartney a supravegheat „Let it Be”, eliminând contribuțiile lui Spector.

Spector a fost diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu patru săptămâni și a fost transferat la un spital din celula sa de închisoare, unde ispășea o pedeapsă cu închisoar pentru asasinarea actriței Lana Clarkson, a declarat ziarul Daily Mail.

O declarație a Departamentului pentru Corecții și Reabilitare din California nu a confirmat că a murit de COVID.

Spector ispășea o pedeapsă cu închisoarea din 2009 pentru uciderea Lanei Clarkson
Aceasta era hostess la un club de noapte pe care o dusese acasă după o noapte de băut în 2003.

Poliția din Los Angeles a găsit-o prăbușită pe un scaun în foaier, moartă de la rană de glonț în cap.

După un proces din 2009, Spectors a fost condamnat pe viață.

Până la moartea ei, despre care Spector susținea că este o „sinucidere accidentală”, puțini rezidenți știau chiar că respectivul conac aparține producătorului, care și-a petrecut anii rămași într-un spital de închisoare la est de Stockton.


Citeste si...
Zindzi, fiica lui Nelson Mandela, a încetat din viată la 59 de ani