Economic, Stiri

Petrom ieftineşte benzina şi motorina, de la miezul nopţii

OMV Petrom, cea mai mare companie de pe piaţa locală a carburanţilor, va ieftini carburanţii, la miezul nopţii, pentru a doua oară în ultima săptămână.

benzinarie_petrom_2_06364600

Petrom va scădea preţurile la benzină şi motorină, cu câte patru bani pe litru, începând cu 26 septembrie, ora zero.

După ieftiniri, la staţia Petrom de pe strada Braşov din Bucureşti, de exemplu, benzina de 95 va costa 6,16 lei pe litru iar benzina extra 99 va avea un preţ de 6,63 lei pe litru. Motorina standard costă 6,28 lei pe litru. Motorina extra costă 6.56 lei/litrul.

Cumulat, luând în calcul şi ieftinirile de mâine, Petrom  redus preţurile cu 11 bani pe litru la benzină şi cu 7 bani pe litru la motorină, în ultimele două săptămâni.

Companiile petroliere stabilesc preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, de cursul de schimb, de nivelul fiscalităţii dar şi de condiţiile de pe piaţă.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.