Sport, Stirea Zilei, Stiri

Petrolul a dus Cupa României la Ploiești

Petrolul a făcut istorie ieri la București, după ce a bătut cu 1-0 pe CFR Cluj și a dus la Ploiești, după 18 ani, Cupa României.

1Arena Națională a fost împânzita ieri de suporterii din provincie care au venit în număr foarte mare să-și susțină echipele favorite, dar și de iubitorii de fotbal în general. Jocul a fost unul destul de echilibrat, dar balanța s-a înclinat decisiv în favoarea ploieștenilor în minutul 9, în momentul în care Jeremy Bokila l-a fentat pe Cadu și l-a învins pe portarul Felguieras, marcând singurul gol din acest meci. Echipa lui Eugen Trică a pierdut la mustață calificarea în Europa League, ardelenii având și ei câteva ocazii bune de a marca în poarta adversarilor.

2De altfel, să nu uităm că cele două echipe sunt singurele din provincie care au reușit să câștige Cupa României în ultimii 18 ani. CFR a luat Cupa în 2008, 2009 și 2010, în timp ce Petrolul a luat trofelul în 1963 și 1995.

3Meciul de ieri a fost urmărit cu mare interes și de Victor Pițurcă, fiind însoțit de întregul lot național.

4Pentru că au calificat echipa în cupele europene, ploieștenii vor primii o primă de un milion de euro, la care se adaugă cea de două milioane de euro din partea municipalității, pentru ocuparea locului trei în Liga 1.

R.E

blank