Talibanii au luat viața a peste 20 de civili, în timpul confruntărilor din Valea Panjshir. Potrivit unui document obținut de BBC, comunicațiile au fost înrerupte în zonă. Deși oamenilor li s-a spus că se pot întoarce în siguranță acasă, câțiva dintre ei au căzut victime.

În imaginile obținute de BBC este un bărbat în haine militare, pe un drum din Panjshir, înconjurat de luptători talibani. Militanții trag mai multe focuri de armă, iar acesta cade la pământ. Totuși, nu este sigur dacă bărbatul era membru al rezistenței.

Singura regiune care s-a opus talibanilor a fost a fost Valea Panjshir. Localnicii au luptat cu insurgenții sub conducerea comandantul Ahmad Shah Massoud. Fiul acestuia a luptat cot la cot cu tatăl său împotriva talibanilor, însă săptămâna trecută grupul militant a declarat victoria. Cu toate acestea, rezistența nu se oprește aici, iar Massoud a făcut apel la o răscoală națională.

Peste 20 de oameni au fot uciși, când talibanii au ajuns în regiune, oamenilor li s-a promis că pot pleca sau își pot continua activitățile. În schimb, aceștia s-au înghesuit să fugă cât mai repede. În ciuda promisiunii lor de a nu se răzbuna pe civili.

„Ar trebui să-și desfășoare activitățile zilnice. Dacă sunt vânzători, pot merge la magazinele lor. Dacă sunt fermieri, pot merge la fermele lor. Suntem aici pentru a proteja viața și familiile lor”, a spus un purtător de cuvânt al talibanilor, Malavi Abdullah Rahamani.