Au venit rezultatele testelor pentru cele 13 persoane din Gorj care au intrat în contact cu cetățeanul italian care a fost diagnosticat cu coronavirus după revenirea din România. Toate sunt negative, a anunțat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Mai sunt în lucru 19 teste ale unor persoane care nu au fost în contact direct cu cetățeanul italian.

Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate
Streinu-Cercel: În România nu mai sunt măști și costume de protecție
Italia, afectată de coronavirus
Săptămâna modei de la Milano, distrusă de coronavirus
Trei decese din cauza coronavirusului în Italia
Orban: Persoanele care intră în țară dintr-o zonă cu coronavirus vor sta în carantină
Un autocar cu elevi din Alba se întoarce din Italia
Ambasadorul României în Italia: „Să tratăm lucrurile cu mult calm”
Alertă de coronavirus pe aeroportul din Timișoara
Și testele făcute pentru alte persoane suspecte au ieșit tot negative, astfel că în România nu există în acest moment niciun caz de coronavirus, a mai spus Tătaru.

Citeste si...
Iată câţi bani primeşti dacă te laşi infectat, voluntar, cu tulpini ale coronavirusului

Tătaru a precizat că cele 13 persoane vor fi puse în carantină, chiar dacă testele au ieșit negative, iar cele 19 persoane care nu au intrat direct în contact cu italianul vor sta 14 zile în izolare voluntară.

Oficialii au precizat și cum se desfășoară perioada de carantină. Toate persoanele care vin din zone închise – Wuhan, vasul de croazieră Diamond Princess, cele 11 comune din Italia – sunt puse în carantină 14 zile. Acestea vor fi testate la intrarea în carantină, iar la încheierea perioadei de 14 zile vor face două teste la interval de 24 de ore. Ambele trebuie să fie negative.

„Comitetele județene de urgență, sub coordonarea prefectului, vor administra aceste centre de carantină. Fiecare comitet județean vor avea indivudial componenta de care se vor ocupa de carantină”, a spus Tătaru.