Actualitate, Stiri

Pericol! Prima victimă la protestul giuleştean

Greva suporterilor rapidişti începe să provoace victime, primul care a cedat fiind un tânăr de 18 ani.

un-rapidist-aflat-in-greva-foamei-a-cazut-lat-33265-1Florin Alexandru, în vârstă de 18 ani, a leşinat luni după-amiază după timpul petrecut la protestul de pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu.

Peste 20 de suporteri rapidişti au intrat pe 7 august, în greva foamei pe stadionul echipei favorite şi vor renunţa la protest doar în momentul în care vor demisiona Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu din conducerile FRF şi LPF, pe care îi consideră vinovaţi de retrogradarea echipei lor iubite.

De aceea, rapidiştii s-au instalat cu corturi şi rezerve de apă pe zona de lângă terenul de joc, în apropierea intrării în vestiare.

Şeful galeriei rapidiste, Liviu Ungureanu, a declarat că suporterul care a leşinat astăzi s-a simţit rău încă de dimineaţă. “Florin, băiatul care are probleme cardiace, a început de dimineaţă să urineze sânge, iar acum câteva minute a căzut pe jos. A leşinat şi am chemat salvarea, sper să îşi revină repede. Ambulanţa este pe drum, o să ne facem şi noi ceilalţi analizele”, declara liderul galeriei, nedorind să rişte apariţia unor alte incidente.

Încă de la primul control medical de joi, Florin Alexandru a declarat că are antecedente cardiace, însă nu s-a dat bătut când a venit vorba de susţinerea echipei favorite. „Voi rezista cât este nevoie. Nu contează că am probleme cardiace, noi pentru Rapid ne-am născut şi pentru Rapid suntem gata să ne dăm viaţa. Rapid merită totul. Mi-e rău un pic, dar pentru echipa noastră trebuie să ţinem mereu steagul sus. Familia mea nu prea a fost de acord să intru în greva foamei, dar ştiţi cum este, «Mamă, te iubesc, dar viaţa mea este Rapid»”.

La scurt timp de la producerea incidentului, a apărut şi un răspuns din partea lui Mircea Sandu, aflat în conducerea FRF. “Nu îmi dau demisia pentru că nu eu am băgat Rapidul în faliment. (…) Îmi pare rău pentru suporterii Rapidului, trebuie să caute vinovaţii în altă parte, la clubul Rapid, nu la FRF. E o problemă care îi aparţine lui Copos şi celor care se vor ocupa în continuare de club”, a declarat Sandu.

Cât despre suporterii care încă asteaptă în faţa stadionului giuleştean, nu se ştie cât vor mai rezista, chiar dacă dragostea pentru echipa este mare. (D.A.)