Sport, Stiri

Pericol maxim pe Arena Naţională: Naţionala riscă depunctarea!

Fanii români, pericol public pentru fotbalişti. În timp ce suporterii maghiari nu sunt vizaţi de FIFA deşi aceştia incită la discriminare încă de aseară, în plin centru al Bucureştiului, oficialii noştri se tem să nu fie descalificaţi din cauza nervozităţii suporterilor români

suporteri8_94652100Meciul dintre Romania şi Ungaria are un risc major. Echipa naţională a României este monitorizata cu atenţie de FIFA, iar un eventual derapaj ar atrage o depunctare ce se poate dovedi fatală în cursa pentru calificarea la Cupa Mondială din 2014.

România a fost pârâtă de două ori la FIFA de către reprezentanţii UDMR, iar forul mondial a decis să trimită un delegat care să vegheze comportamentul suporterilor români în timpul partidei cu Ungaria.

“Afară cu ungurii din ţară!”, o scandare folosită uneori pe stadioanele din România, este interzisă în timpul partidei de vineri seara. De asemenea, orice mesaje cu continut xenofob sau rasist nu vor fi tolerate.

“Suporterii sunt obligaţi să nu introducă în incinta arenei inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi care conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen sau care incintă la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminari de orice fel şi la violenţă”, se arata într-un comunicat al FRF.

De teamă că UDMR va interveni din nou cu o plângere la FIFA, suporterii sunt îndemnaţi să nu folosească nici mesaje cu caracter politic.

România-Ungaria, meci din Grupa D a preliminariilor CM 2014, se joacă vineri, pe 6 septembrie, pe Arena Naţională, de la ora 21.00.