Social, Stiri

Percheziţii în trei judeţe pentru recuperarea unor obiecte de patrimoniu de peste un milion de euro

Mai multe percheziţii au loc, joi dimineaţă, în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Hunedoara, la persoane suspectate că au exportat ilegal obiecte de patrimoniu, respectiv un vas neolitic şi o vioară veche, valoarea bunurilor depăşind un milion de euro.

diicot122222_34005700_68013700_98885000

 Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din Timiş, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, fac trei percheziţii domiciliare în judeţele Timiş, Hunedoara şi Mehedinţi, la persoane suspectate de export ilegal de obiecte de patrimoniu.

Cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 56 de ani, sunt bănuite că, în perioada iunie – august, ar fi deţinut şi încercat să valorifice în ţară şi în străinătate bunuri din patrimoniul cultural mobil, respectiv un vas neolitic şi o vioară veche.

Poliţiştii urmăresc depistarea şi ridicarea bunurilor a căror valoare depăşeşte un milion de euro.

Cei trei urmează să fie duşi la audieri la sediul Parchetului Curţii de Apel Timişoara, ei fiind cercetaţi pentru spălare de bani, export ilegal de obiecte de patrimoniu şi tăinuire.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor de la IPJ Mehedinţi şi IPJ Hunedoara. Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul SRI.