Actualitate, Stiri

Percheziții DNA la CJ Cluj şi la locuinţa lui Horea Uioreanu

Preşedintele Consiliului Judeţean, suspectat de acte de corupţie

 uioreanu (1)

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins, miercuri dimineață, la sediul Consiliului Județean Cluj. Potrivit unor surse judiciare, ancheta îl vizează chiar pe președintele CJ Cluj, Horia Uioreanu. Acesta ar urma să fie audiat la serviciul teritorial Cluj după terminarea perchezițiilor.

Procurorii ridică mai multe documente pentru a verifica mai multe acuzații de corupție. Horea Uioreanu a declarat jurnaliştilor că pune la dispoziţia procurorilor nişte documente, fără a face alte precizări. Sursele citate au precizat că în această cauză sunt vizate fapte de dare şi luare de mită.

Potrivit unor surse judiciare, Horea Uioreanu ar fi dat contracte cu finanţare din bani publici unor firme deţinute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din aceşti bani.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.

Potrivit DNA, în această cauză au fost făcute, miercuri, percheziţii domiciliare la 11 adrese din municipiul Cluj-Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, la instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.