Actualitate, Stiri

Percheziţii în Buzău, la persoane bănuite de ilegalități în domeniul silvic și braconaj

În această dimineaţă, poliţiştii buzoieni au descins la 22 de adrese, de pe raza judeţului Buzău, la sediile unor firme și la persoane bunuite de ilegalităţi în domeniul silvic, evaziune fiscală şi braconaj cinegetic, prejudiciul estimat ridicându-se la 3.000.000 de lei. Verificările au avut loc pe raza comunelor Lopătari, Vintilă Vodă și Mânzălești.

perchz_76438000

Mai exact, au fost efectuate percheziţii la domiciliile a 13 persoane fizice, de pe raza judeţului Buzău, dintre care zece sunt bănuite de săvârşirea unor infracţiuni silvice şi trei sunt bănuite de braconaj cinegetix, scrie Jurnalul de Buzău.

Totodată, echipele de control au acţionat simultan la sediile a nouă societăţi comerciale, puncte de lucru, depozite şi gatere ce au ca principal obiect de activitate exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unor dosare penale, aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor şi a Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

În percheziții au fost angrenați peste 60 de poliţiştii de investigare a fraudelor, ordine publică, investigaţii criminale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu specialişti silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Focşani.