Actualitate, Stiri

PERCHEZIŢII în Bucureşti şi în mai multe judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Vizată este şi PRIMĂRIA VOLUNTARI

Poliţiştii fac 31 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Sibiu, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Poliţiştii caută 25 de suspecţi, care vor fi duşi la audieri. Prejudiciul este estimat la 2 milioane de euro. Cu complicitatea unor funcționari, mai multe firme au declarat contracte fictive cu unitatea administrativă, în realitate acestea nefiind realizate. Primăria din Voluntari este condusă de Florentin Pandele.

18_Pandele_RZV-465x390

Persoanele fizice și juridice respective sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale. Suspecții au subcontractat lucrări unor firme fictive și au înregistrat achiziții nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăți de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor, arată IGPR.

Buget fraudat

Potrivit unor surse oficiale din IGPR, în vizorul polițiștilor și procurorilor se află și mai multe primării, contractele fiind semnate cu autorități locale. Prejudiciul estimat până în prezent de anchetatori este de 2 milioane de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat. La acțiune, care beneficiază de suportul de specialitate al SRI, participă 130 de polițiști specializați în investigarea fraudelor și investigații.