“F… you”, i-a spus primarul din Chicago, Lori Lightfoot lui Donald Trump cu privire la revoltele de la Minneapolis, cauzate de moartea afroamericanului George Floyd şi l-a acuzat pe locatarul Casei Albe de ”urzirea violenţei”.

Donald Trump, care a denunţat în mai multe rânduri o crimă ”tragică”, i-a atact joi pe ”spărgători”.

”Jafurile vor fi primite imediat cu gloanţe”, a ameninţat el manifestanţii într-un tweet, marcat de Twitter ca o ”apologie a violenţei”.

”Scopul lui este să polarizeze, să destabilizeze Guvernul local şi să inflameze pulsiuni rasiste. Iar noi nu-l putem lăsa absolut deloc s-o facă”, a subliniat vineri Lori Lightfoot..

”Voi coda ceea ce vreau să-i transmit cu adevărat lui Donald Trump. Sunt două civinte: încep cu «f» şi se termină cu «you»”, a spus ea.

Citeste si...
Nikos Kyrgios a luat atitudine faţă de brutalitatea poliţistului care l-a călcat pe gât, pană l-a ucis, pe George Floyd

”Eu nu voi rămâne tăcută în timp ce acest om încearcă în mod cinic să transforme acest moment incredibil de dureros într-un moment în propriul său profit politic”, a denunţat primarul.

”Sunt o femeie de culooare şi sunt un lider. Şi mă simt obligată să mă exprim atunci când ceva atât de ofensator este spus de către cineva. Dar mai ales de către preşedinte. Şi nu îmi cer absolut deloc scuze pentru alegerea cuvintelor şi felul în care îi spun pentru ceea ce a spus. este o greşeală. Este ofensator, iar el trebui să retracteze şi să-şi ceară scuze”.