Chicago
Featured, International

Pentru ca orașul Chicago să scape de șobolani, 1000 de pisici au fost eliberate pe strazi

Un adăpost de animale din Chicago a eliberat 1.000 de pisici pe străzi pentru a combate problema șobolanilor. Șase ani la rând, Chicago a fost numit orașul american cu cei mai mulți șobolani, potrivit The Hill.

În încercarea de a rezolva problema cu care orașul de confruntă de foarte mult timp, adăpostul Tree House Humane Society a lansat un program de eliberare a felinelor în zonele cu probleme.

Din programul numit „Pisici la muncă” fac parte pisicile salvate de pe străzi, care nu pot fi nici adoptate, nici reintegrate în fostele lor colonii. Ele nu sunt eliberate la întâmplare iar cei care locuiesc în zonele vizate dar și firmele care au sedii acolo trebuie să le asigure pisicilor hrană, apă și adăpost.

Până în prezent au fost eliberate pe străzi din Chicago peste 1.000 de pisici însă programul are „o listă lungă de așteptare”, scrie The Hill.

„Mulți clienți ne-au spus că, înainte de a avea pisici, șobolanii le treceau pe la picioare imediat cum pășeau afară”, a declarat Sarah Liss de la Tree House Humane Society pentru WGN 9.

Totodată, adăpostul asigură că animalele se simt mai bine pe străzile orașului decât în adăpost, așteptând fără succes un stăpân care nu va veni.