Actualitate, Featured

Pentru că nu s-au utilizat rachete antigrindina, ministrul Mediului vrea niste demisii

Ministrul Mediului cere demiteri pentru că nu s-au folosit rachete antigrindină. Grațiela Gavrilescu a reacționat pe Facebook după ce grindina a făcut ravagii în Prahova, întrebându-se de ce nu a funcţionat sistemul anti-grindină. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că au fost lansate rachetele, dar că acestea au fost doborâte de forța naturii.

,,În zona Dealu Mare, grindina a făcut prăpăd. Plantații întregi de viță-de-vie și culturile agricole au fost afectate iremediabil pe suprafețe mari. De ce nu s-a intervenit eficient cu rachete antigrindină? M-am informat și avertizarea meteo, cod portocaliu, a fost dată din timp, de către ANM. Cer public demiterea imediată a celor care nu și-au respectat atribuțiile de serviciu”, a scris ministrul pe reațeaua de socializare.

Ministrul Agriculturii susține că au fost lansate rachete, dar că acestea au fost doborâte de forța naturii.

,,Am stat de vorbă cu specialiștii din domeniu după episodul de ieri. Au fost lansate 16 rachete. Acestea nu au putut însă să facă fata situației date deoarece formațiunile de gheață s-au realizat undeva la 11.000 de metri înălțime, iar lansatoarele de grindinaă acționează pâna la 8.000 de metri”, a replicat ministrul Daea, care se afla la fața locului.