PENSII 2022
Social

PENSII 2022. Lovitură teribilă pentru bunicii cu venituri mici. Ce se întâmpla cu CAR-urile

PENSII 2022. Pensionarii se împrumută la CAR ca să-și plătească facturile uriașe. Unii termină un credit ca să ia altul pentru a-şi plăti facturile uriaşe la gaze sau electricitate.

PENSII 2022. Vîrsticii sunt cei mai fideli contribuabili la bugetul de stat. Sunt primii care stau la coadă după Reevelion să-şi plătească taxele şi impozitele locale şi nu rămân în urmă cu facturile umflate, chair dacă acestea au ajuns să le depăşească veniturile în ultima perioadă.

Ca să-și poată achita facturile uriașe, cum sunt cele de la curent și gaze naturale, tot mai mulți pensionari se împrumută de la Casele de Ajutor Reciproc. Pe timp de iarnă, în vremuri grele, sumele pe care le primesc cu dobânzi mai mici decât ale băncilor, îi ajută să supraviețuiască.

PENSII 2022. La Târgu Jiu, pensionarii stau la coadă, afară în ger. În incinta casei de ajutor reciproc nu au voie mai mult de 3-4 persoane, potrivit Pro TV.

Reporter: V-au venit facturile acum…

Pensionară: „Da, da…”

Ciucă: Vom crește plafonul privind compensarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionari
Reporter: Și cum sunt?

Pensionară: „Maari de tot, mai ales la curent, ai de mine!

PENSII 2022. Nu este singurul loc din ţară unde se întâmplă asta. Constantin Dragomir este din Timișoara și a venit să plătească ultima rată a unui împrumut de 2.000 de lei. Speriat de scumpiri, se gândește să mai ia un credit: „Nu faci față cu cheltuielile, telefon, gaz, curent, gigacalorie, s-o scumpit fantastic de mult.”

Pentru cei mai mulți pensionari care apelează la credite, plata utilităților precum energia electrică, gazele și abonamentul TV reprezintă mai mult de jumătate din pensie.

Cornelia Rizoc, pensionară: „Îmi mai rămân 60 de lei, medicamentele s-au scumpit, plătesc două milioane odată/mai rămân 600 de mii, ce să fac cu 600 de mii? Să mai mănânc, să mai plătesc și gaze, să plătesc lumină…” Sumele împrumutate variază între 1000 și 10.000 de lei și pot fi achitate în maximum 2 ani.

Poşta Română a anunţat vineri că a finalizat distribuirea pensiilor pentru luna ianuarie, cu trei zile înainte de termenul comunicat iniţial.

”Poşta Română a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat iniţial, distribuirea drepturilor băneşti reprezentând pensiile din sistemul public. Ultimele pensii din categoria celor distribuite, la domiciliu, prin Poşta Română au fost achitate, astăzi”, a informat Poşta. Beneficiarii care nu au fost găsiţi acasă pot intra în posesia drepturilor băneşti, la ghişeele subunităţilor poştale, până în data de 18.01.2022.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului biletelor de tratament balnear care se vor acorda în acest an, bugetul alocat fiind de 200 de milioane de lei, iar din această sumă pot fi achiziţionate cel mult 101.000 bilete de tratament.