Actualitate, Featured

Pensia minimă socială crește!

1 martie vine cu vești bune pentru pensionari!
Pensia minimă crește de la 400 de lei la 520 de lei. Această măsură va avea un impact pozitiv pentru cel puțin 1 milion de oameni.

Beneficiaza de pensie sociala minima garantata pensionarii sistemului public de pensii cu domiciliul in Romania, indiferent de data inscrierii la pensie, daca nivelul cuantumului pensiei se situeaza sub nivelul pensiei sociale minime garantate.
In cazul pensionarilor care beneficiaza de pensie de urmas, pensia sociala minima garantata se acorda fiecarui urmas in parte.
Pe lângă această măsură, s-a schimbat și impozitului pentru micro-întreprinderi.
Reducerea impozitului pentru micro-întreprinderi se aplică de la 1 februarie. Noua măsură a introdus o cotă de impozitare de 1% pentru firmele cu cel puţin un salariat, în condiţiile în care, până acum, impozitul era dublu.

Sunt însă şi măsuri amânate. Nu se va mai aplica TVA zero la vânzarea locuinţelor sub 450.000 de lei, dar nici pentru publicitate. De asemenea, se renunţă şi la reducerea TVA pentru materiile prime şi serviciile din agricultură.
În plus, nici angajaţii din sistemul de sănătate nu vor mai primi sporurile promise, care ar fi trebuit să ajungă la 85% din salariul de bază.