Showbiz, Stiri

Pe Angela Gheorghiu o paşte un proces răsunător

Pe Angela Gheorghiu o paşte un proces răsunător, cu fostul ei soţ, Roberto Alagna, pentru defăimare

Pe Angela Gheorghiu o paşte un proces răsunătorExasperat de reacţiile venite în urma interviului fostei soţii, soprana Angela Gheorghiu, publicat marţi în ziarul britanic „The Indepdendent”, tenorul Roberto Alagna a decis să apeleze la serviciile avocaţilor.

Angela Gheorghiu l-a acuzat public pe fostul ei soţ de violenţă domestică, care ar fi avut loc chiar şi în preajma familiilor celor doi. „Era violent în faţa familiei mele şi a lui. Am trecut prin toate astea. E cea mai neagră pagină a vieţii mele. Ani de zile mi-am spus că o să fie bine, asta zici mereu. Dar este ca o boală. Chiar dacă eşti cea mai supărată persoană, să te ridici şi să-ţi pălmuieşti soţia de faţă cu tatăl şi fratele tău şi ei să nu zică nimic? Aşa a fost viaţa mea“, a declarat soprana.

Lumea operei a fost zguduită de aceste afirmaţii, cei doi fiind consideraţi un cuplu de aur al scenei lirice. Criticul de operă Rupert Christiansen scrie în „The Telegraph“ că toată povestea este puţin plauzibilă şi că nu ar fi decât un „artificiu“ de marketing înainte de spectacolul „La Rondine“, de la Royal Opera House din Londra, în care cântă soprana din România.

El îi acuză pe cei doi solişti de operă că sunt „exhibiţionişti” cronici şi că îi interesează publicitatea de tip tabloid. „Amândoi sunt calzi şi generoşi, dar au rădăcini în clasa muncitoare şi rămân foarte sensibili la faptul că pot fi păcăliţi sau insultaţi. Nu cred că în acest stadiu trebuie să acordăm prea mare atenţie izbucnirii Angelei Gheorghiu, pentru că nu e nimic altceva decât dorinţa de a fi în centrul atenţiei“, mai scrie Rupert Christiansen.

Enervat la culme, tenorul a publicat în seara aceasta pe adresa lui de Facebook că acuzaţiile de violenţă domestică apărute în presa britanică s-au răspândit în întreaga lume, „fără fundament şi defăimătoare”. „De acum înainte cazul este pe mâinile avocaţilor”, îşi încheie nota Roberto Alagna, sugerând că s-a decis să-şi apere onoarea în instanţă.

Povestea de dragoste dintre Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna a început în 1996 şi a ţinut mult timp prima pagină a ziarelor, cei doi fiind botezaţi Romeo şi Julieta ai operei mondiale. Dragostea lor a fost cu năbădăi, despărţindu-se de mai multe ori, dar din mai 2013 sunt divorţaţi.

 

Irina Ştefănescu