Adina Vălean, propunerea României pentru postul de comisar european, va fi audiată în Comisia pentru transporturi a Parlamentului European săptămâna viitoare, repsectiv joi, 14 noiembrie. Și audierea celorlalți doi candidați care au mai rămas – cel propus de Ungaria, respectiv propunerea Franței – vor avea loc în aceeaș zi în comisiile competente pentru portofoliile care le revin.

Anunțul a fost făcut vineri de un purtător de cuvânt al Parlamentului European. Decizia a fost luată de liderii principalelor grupuri parlamentare, reuniți în Conferința Președinților. În prealabil, este nevoie însă și de un aviz de la Comisia JURI.

Astfel,parlamentul european ,Adina Vălean , comisar european , romania , comisia transporturi ue  ar urma să fie audiată joi, 14 noiembrie, în intervalul orar 13:00 – 16:00 (ora Bruxelles-ului).

Citeste si...
Lorraine a cântat "Sanie cu zurgălăi" cu premierul Franţei

Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI), care este abilitată să verifice eventualele conflicte de interese în cazul comisarilor europeni desemnaţi, se va reuni la 12 noiembrie pentru a analiza declaraţiile de avere ale candidaţilor francez, ungar şi român , a informat Euobserver, citat de Agerpres.

Europarlamentarul Rareș Bogdan declara, joi, la un post Tv că Dacian Cioloș, liderul Renew Europe, a participat la aceste discuții din Conferința Președinților, la care s-a stabilit acest calendar și de aici a rezultat urgența nominalizării candidatului din partea României.

Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a acceptat-o miercuri pe Adina Vălean pentru a prelua funcția de comisar european pentru Transporturi.