Politic, Stiri

Pavel Abraham demontează acuzaţiile lui Traian Băsescu: Nu poate şti cine e ofiţer acoperit

Avocatul Pavel Abraham a declarat în exclusivitate la România TV că Traian Băsescu minte când spune că ştie că unul dintre candidaţii la preşedinţia României este sau a fost ofiţer acoperit. El a explicat că, de multe ori, nici măcar şefii servicilor secrete nu ştiu toţi ofiţerii acoperiţi.

congres_39837900

Pavel Abraham susţine că Traian Băsescu nu are să ştie cine este ofiţer acoperit, el susţinând că nici măcar şefii serviciilor secrete nu au liste complete ale ofiţerilor sub acoperire. Avocatul a comentat la România TV acuzaţiile şefului statului.

“Dacă plasează abuziv că X este ofiţer sub acoperire, nu va putea dovedi niciodată acest lucru. Doar nu primeşte copie după cartea de muncă a acelei persoane? Eu mă mir cum oameni avizaţi au atât aplomb în a prezneta aceste situaţii. Serviciile româneşti au luat un pumn acum şi nu pot să se apere. O singură întrebare ar trebui să i se pună lui Băsescu. Cum a aflat? A pus într-o lumină foarte proastă serviciile, dar şi parteneriatul cu alte state”, a spus Pavel Abraham.

Mai mult, avocatul a explicat că nici măcar şefii serviciilor secrete nu cunosc toţi ofiţerii acoperiţi. “Ofiţerii acoperiţi au nume de serviciu diferite, iar aceste se schimbă periodic. Vreau să vă spun că există ofiţeri acoperiţi care au act de identitate şi diplomă de studii. Sunt reguli în care nici şefii unităţii nu cunosc toţi ofieterii acoperiţi, pot fi şi şefi şi nici chiar şeful SRI nu cunoaşte toţi ofiţerii acoperiţi”, a spus Abraham. El consideră că declaraţia face parte dintr-un plan de campanie al lui Traian Băsescu a conchis avocatul Pavel Abraham.