Fuego
Showbiz

Paul Surugiu-Fuego, decorat cu ”Ordinul de Onoare” de Primăria Municipiului Chișinău!

Momente emoționante pentru Fuego! A fost decorat cu ”Ordinul de Onoare”, după 30 de ani petrecuți pe scenă!

Paul Surugiu-Fuego a aniversat 30 de ani de carieră artistică la Chișinău, duminică seara, 11 iunie, la Teatrul Verde din Chișinău. Evenimentul a fost unul deosebit, artistul oferind unui public numeros, de peste 5000 de oameni, veniți din întregul spațiu românesc, un regal, cu multe surprize și momente de aur. I-au fost aproape prieteni artiști deosebiți, alături de care a cântat în duet – Nelly Ciobanu, Paula Seling, Anișoara Puică, Akord, Maria Stoianov, Yan Raiburg și Gabriel Nebunu.

Fuego

Artistul a primit, cu ocazia acestui eveniment, din partea Primăriei Municipiul Chișinău, ”ORDINUL DE ONOARE” pentru merite deosebite în plan cultural și pentru cariera de 30 de ani. Această distincție onorifică este prima de acest gen oferită unui artist român și se acordă personalităților remarcabile care contribuie la promovarea valorilor naționale ale Republicii Moldova și ale Chișinăului. Artistul a primit distincția în cadru oficial, din partea primarului Ion Ceban.

5

”M-am bucurat să celebrez cei 30 de ani de carieră artistică alături de publicul basarabean, la Teatrul Verde! Sunt onorat să știu că oamenii au venit să mă vadă și să-mi asculte muzica! Totodată, am fost plăcut surprins să primesc, din partea Primăriei Municipiului Chișinău, ”ORDINUL DE ONOARE” pentru merite culturale. E mare lucru să știi că munca ta e răsplătită și astfel! Iubesc Chișinăul, iubesc Moldova, publicul de aici și am nenumărate amintiri! Cred că spațiul acesta frate cu noi are nenumărate valori și eu sunt mândru că sunt iubit în Basarabia, că am peste 20 de ani de

când cânt aici și de când sufletul meu rezonează cu publicul moldovean, realizând aici numeroase lucruri memorabile, de la toate proiectele mele, la legătura cu marii poeți Grigore Vieru și Nicolae Dabija! Mulțumesc domnului primar Ion Ceban și promit că voi reveni cu drag la Chișinău, respectând cu sfințenie dragostea pentru acest oraș și pentru oamenii săi, care m-au răsplătit mereu cu emoții, aplauze și împliniri!”, a declarat Paul Surugiu-Fuego.

2

”Ne-am bucurat de concertul aniversar al artistului Paul Surugiu-Fuego și suntem bucuroși să-i oferim ”ORDINUL DE ONOARE AL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU”, el fiind primul artist care primește această distincție! E o bucurie să știm că avem astfel de promotori ai orașului nostru și ne bucurăm să fim alături de un artist care de ani de zile se

dăruiește artei! Îi dorim să înmulțească anii de carieră cu încă vreo 60 și să ne bucure cu muzica sa!”, a transmis Ion Ceban, primarul orașului Chișinău.

6

Paul Surugiu-Fuego este și ”Artist al Poporului Republicii Moldova”, distincție pe care a primit-o prin ordin prezidențial, în anul 2012, din partea Președenției Republicii Moldova, la reședința de stat, cu onoruri militare!

Fuego

blank