Actualitate, Stiri

Patru dintre elevii care s-au încăierat cu săbii şi cuţite au fost arestaţi

Incidentul nu a avut loc în faţa Colegiului „Dimitrie Leonida”

cutit_realitat

Patru dintre cei zece elevi ai Colegiului „Dimitrie Leonida”, din Capitală, ridicaţi, miercuri, de Poliţie, după ce s-au încăierat cu săbii, cuţite şi bastoane telescopice au fost arestaţi pentru 29 de zile.

Ei sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi deţinere de arme albe. În urma scandalului, patru elevi au ajuns la spital cu plăgi înjunghiate.

Cei „patru tineri cu plăgi care nu le-au pus în pericol viaţa, motiv pentru care toţi au fost externaţi ulterior şi preluaţi de organele de anchetă pentru efectuarea cercetărilor”, informează printr-un comunicat primăria Sectorului 2.

Incidentul violent s-a desfăşurat la o distanţă de 3 kilometri de Grupul Şcolar “Dimitrie Leonida”, pe Şoseaua Vergului, în dreptul Spitalului “Nicolae Malaxa” şi nu în faţa unităţii de învăţământ, se mai precizează în comunicat.

În acest caz s-a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Primăriei Sectorului 2 care face verificări pentru evaluarea situaţiei familiale a celor implicaţi în incident. În urma verificărilor efectuate de inspectorii Primăriei Sectorului 2 a reieşit faptul că din cei 10 tineri implicaţi în conflict, şase sunt minori. Minorii au domiciliile în judeţul Călăraşi (trei), doi tineri sunt din judeţul Ilfov şi unul dintre ei domiciliază fără forme legale în sectorul 2 (are domiciliul cu forme legale în sectorul 3). Cel din urmă, va fi „evaluat în cadrul serviciilor de specialitate ale Primăriei Sectorului 2 şi va fi inclus într-un program de consiliere, iar familia va fi monitorizată în vederea prevenirii comportametelor de tip delicvent”, mai informează Biroul de Presă al Primăriei Sectorului 2.

 

 

 

blank