Actualitate, Stiri

Patriciu spune ca a fost la limita dintre viata si moarte

E adevarat ca iti revezi viata

PatriciuOmul de afaceri Dinu Patriciu a facut duminica mai multe declaratii neobisnuite legate de operatia de transplant de ficat pe care a suferit-o la sfarsitul lui 2012. Cert este ca dupa acesta incercare, Patriciu a devenit un om mai credincios, dezvaluind ca, in astfel de momente iti trece toata viata prin fata ochilor.

“Seara aceea a fost de roman. Venise fratele meu cu un avocat sa-mi fac testamentul. A intrat o echipa de doctori zambitori in camera si mi-au zis ‘domnule Patriciu, v-am gasit ficat’. Mi-am terminat la ora 3 dimineata testamentul, la ora 5 aveam deasupra capului tavanul unui culoar extrem de lung, neoanele care se perindau si apoi nu mai stiu… E adevarat ca iti revezi viata. (…) Ii multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi”, a dezvaluit Patriciu, la un post de stiri. In acelasi timp, Dinu Patriciu recunoaste ca nu a cerut sa afle cine i-a fost donatorul. “N-am vrut niciodata sa stiu cine mi-a facut acest imens bine, cand intru intr-o biserica aprind o lumanare si pentru acest suflet”, a declarat Patriciu. Omul de afaceri a mai declarat ca nu are regrete pe niciun plan si ca ceea ce vrea acum e sa continue sa lase in urma lucruri care “fac umbra Pamantului”. “In dragoste, ca si in afaceri, iar afacerile sunt tot o dragoste, nu poti spune ca regreti ceva, ci dimpotriva, vrei mereu sa te uiti inainte si nu in urma. In business, daca cineva iti taie o mana, ea creste la loc, puternica. Niciodata nu am avut o preocupare de a strange de dragul strangerii, asta este o prostie, trebuie sa faci ceva sa aiba o finalitate, care sa aiba o umbra pe Pamant. 

Satisfactia mea sta in bursele pentru elevi si studenti, cele cateva zeci de milioane pe care le-am pus in opere de caritate. Si cei ce ma mostenesc nu au nevoie de sume uriase, se poate trai la fel de bine cu 2 milioane, cu 20 de milioane, cu 200 de milioane sau cu 2 miliarde”, a mai spus Patriciu.