Politic

PATRICIU SE RASUCESTE IN MORMANT! SI MORT TREBUIE SA PLATEASCA 85 DE MILIOANE DE DOLARI!

Patriciu si-a impartit averea intr-un testament foarte clar. Cea mai mare parte din bani le revine fetelor, iar Dana Patriciu a fost dezmoştenită, chiar dacă legea îi conferă şi ei o parte din bani. 150 de milioane de euro vor ajunge la creditori, prezenţi şi ei la citirea testamentului.

patriciu_achitat_f9b3e47b99_40718700Aici intra in scena Statul Roman. Ministerul Finantelor Publice solicită în instantă recupererea prejudiciului de 85 de milioane de dolari adus statului de dosarul Rompetrol de la mostenitorii lui Dinu Patriciu, respectiv văduva si cele două fiice ale milionarului.
Dinu Patriciu a murit în august 2014, la vârsta de 64 de ani, dar, în prezent, nu se ştie cât a mai rămas din averea acestuia.

Magistraţii au stabilit valoarea prejudiciului în Dosarul Rompetrol după ce milionarul a decedat, motiv pentru care statul urma să se îndrepte separat, pe cale civilă, împotriva moştenitorilor lui Dinu Patriciu.

Procurorii susţin că, în calitatea sa de administrator la SC Rompetrol SA, Dinu Patriciu şi-a însuşit, în mod repetat, în perioada septembrie 1999 – noiembrie 2001, suma de 85 de milioane USD izvorâtă din Acordul EPSA şi cuvenită bugetului de stat şi pe care a traficat-o în interesul Rompetrol Internaţional Ltd şi The Rompetrol Group BVB Olanda.

blank