Actualitate, Stiri

Patriarhia nu-l poate canoniza pe Ionuț Anghel

“Mucenic înseamnă a-ţi da viaţa pentru credinţa lui Hristos”

ionut anghel

 Mama băieţelului omorât de maidanezi doreşte ca acesta să fie declarat de Patriarhia Română mucenic sau martir. Un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române îi explică însă de ce nu este posibil.

“Deoarece Ionuţ a murit ca un martir, în chinuri groaznice, şi la o vârstă atât de fragedă, mă gândeam dacă nu putem să facem demersuri la Patriarhia Română astfel încât el să poată fi declarat martir sau mucenic de către aceasta”, a postat Felicia Anghel, mama lui Ionuţ, pe un site de socializare.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe susțin însă că dorința femeii nu are șanse de a deveni realitate. “Mucenic înseamnă a-ţi da viaţa pentru credinţa lui Hristos. Este adevărat că, în cazul de faţă, este o dramă fără margini, iar Biserica înţelege durerea familiei care şi-a pierdut pruncul”, a explicat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR.

Impresionată de cumplita tragedie a băieţelului, conducerea Patriarhiei Române a oferit familiei Anghel atât sprijin financiar, cât şi spiritual şi religios. “Noi înţelegem suferinţa acestei familii şi suntem alături de ea. De aceea, Parohia Sf. Gheorghe Griviţa şi Arhiepiscopia Bucureştilor au acordat familiei aflate în suferinţă şi un ajutor financiar. Ne-am oferit să le acordăm permanent asistenţă spirituală şi religioasă. Nu este deloc uşor pentru o familie să îşi piardă copilul”, a mai spus părintele Constantin Stoica. (I.G.)