Pușcăriașii scriitori nu sunt doar în atenția Ministerului Justiției. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a emis uncomunicat de rpesă prin care se atesă, oficial că BOR nu consideră opera de sorginte religioasă, redactată de Gigi Becali în pușcărie, ca fiind de natură științifică. Pușcăriașul scriitor Gigi Becali a alcătuit două volume: „Iubirea milostivă și mântuitoare” și „Muntele Athos, Patria ortodoxiei”, ambele girate de Mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza și respectiv arhiepiscopul Constanței și Tomisului ÎPS Teodosie.

Vasile Bănescu spune că probabilitatean ca cele două lucrări să fi fost elaborate chiar de pușcăriașul Becali este ”totală”. Pușcăriașul scriitor relatează, în prima carte, conform purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, faptele caritabile pe care el însuși le-a făcut. A doua lucrare se numește „Muntele Athos, Patria ortodoxiei”. Despre cea de-a doua, domnul Bănescu crede, conform republica.ro, că ar fi ”o carte de amintiri, mărturii legate de vizitele domniei sale la Muntele Athos”.

Despre înaltele fețe bisericești care au girat activitatea publicistică a Latifundiarului din Pipera, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei afirmă că „cei doi sunt personal responsabili de recomandările făcute și pot da explicații prin purtătorii de cuvânt ai celor două arhiepiscopii. În măsura în care cele două cărți nu-și justifică numele de lucrări publicabile, atunci cred că problema se situează și la nivelul legii care a permis echivalarea lor cu niște lucrări asimilate publicării”.

Pușcăriașul scriitor George Becali s-a dat însă de gol la B1Tv și a recunoscut că nu el a scris lucrările, ci doar a copiat ce a scris îndrumătorul său: „El scrie și eu câștig zile”.