Sport, Stiri

Partida dintre România şi Ungaria, în grija premierului

Ponta face apel la susţinătorii Naţionalei şi îi roagă să fie cuminţi la meci

Ponta face apel la susţinătorii Naţionalei şi îi roagă să fie cuminţi la meciDacă inclusiv prim ministrul României face apel la calm şi îi anunţă pe microbişti că ar vrea linişte în ziua meciului România – Ungaria, înseamnă că autorităţile se aşteaptă la momente agitate?!

Premierul a adresat un apel suporterilor echipei naţionale de fotbal, cerând să fie toleranţi şi să nu aibă manifestări xenofobe cu prilejul partidei ce va fi disputate vineri, împotriva selecţionatei Ungariei, subliniind că astfel vor da o lecţie celor care se comportă în acest mod faţă de România.

“Dacă pot să fac un apel către toţi cei care vor merge la meci şi cei care se uită la meci, să arătăm că suntem o ţară europeană şi o ţară tolerantă, şi o ţară modernă şi deschisă la minte, cred că România va avea foarte mult de câştigat. Încercăm şi sperăm ca manifestări xenofobe, manifestări şovine să nu aibă loc în România şi tocmai să dăm o lecţie altora care se comportă aşa faţă de România”, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Ponta a arătat că meciul România – Ungaria stârneşte foarte multe pasiuni, dar autorităţile au luat toate măsurile ca partida să se desfăşoare în condiţii normale.

Meciul din Grupa D dintre România şi Ungaria din preliminariile CM 2014 se dispută vineri, 6 septembrie, pe arena Naţională, la ora 21.00.