Actualitate, Featured

Parlamentul votează noua conducere a Curții de Conturi. Mihai Busuioc, validat în comisii să îi ia locul lui Văcăroiu

Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună miercuri, pentru a vota candidaţii la funcţiile de conducere de la Curtea de Conturi care devin vacante. Mandatul lui Nicolae Văcăroiu la șefia Curții de Conturi se încheie, astfel că locul lui ar putea fi luat de Mihai Busuioc, actual secretar general al Guvernului, care a primit deja votul pozitiv în comisiile parlamentare.

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au validat candidatura lui Mihai Busuioc pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a fost validat Nicu Marcu, iar pentru cea de consilier de conturi, Aurel Dumitru.

Dan Lucian Vlădescu a fost aprobat de comisiile de buget pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Audit, iar pentru poziţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit – Florin Tunaru.

Tot miercuri, deputaţii şi senatorii vor discuta despre înfiinţarea Comisiei speciale pentru coordonarea activităţii necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, precum şi despre proiectul de hotărâre privind Codul de conduită al parlamentarilor.