Politic, Stiri

Parlamentarii nu sunt paraziti !

Parlamentarii nu sunt paraziti !

Corina Dumitrescu, Ecaterina Andronescu si Crin AntonescuEste ceea ce crede Crin Antonescu, presedintele Senatului, care nu este de acord sa modifice structura Parlamentului, doar pentru ca asa interpreteaza presedintele Basescu rezultatul referendumului privind trecerea la un Legislativ unicameral!

Afirmatia, ca si multe altele, la fel de acide, a fost facuta cu ocazia primei dezbateri academice pe tema revizuirii Constitutie, eveniment organizat de catre d-na prof.univ.dr. Corina Dumitrescu, rectorul Universitatii Dimitrie Cantemir. Marea aglomeratie de VIP-uri politice a facut ca ca fostul secretar general adjunct al guvernului, dl Marius Mihalache, sa nu mai gaseasca nici macar un loc liber, in ditamai Aula si a stat in picioare, langa use, pana cand, catre final, s-a eliberat un scaun pe care, cu dexteritate, l-a si ocupat imediat.

 

Crin Antonescu a fost sustinut si de catre dl Gyorgy Frunda, mai nou consilier al premierului Victor Ponta, care considera ca referendumul din 2009 doar obliga Parlamentul sa dezbata tema renuntarii la o Camera a Legislativului si nicidecum sa o adopte in forma propusa cetatenilor, la acea vreme. De altfel, ambii sunt siguri ca nici macar nu s-a procedat corect, tema Parlamentului Unicameral fiind introdusa pe langa un alt subiect al Referendumului si, in plus, fara a se face vreo dezbatere publica , prin care cetatenii sa fie avizati asupra avantajelor si dezavantajelor unui Legislativ cu o singura Camera.

 

Oricum, Crin Antonescu a declarat ca nu vrea sa se angajeze intr-o polemica meschina, pe tema revizuirii Constitutiei, la care sustine ca “il invita actualul presedinte al tarii”. Presedintele Senatului mai crede si ca numarul de parlamentari ar trebui redus, dar nu pentru ca acestia ar fi niste “paraziti”, ci pentru ca, fiind mai putini, ar capata mai multa forta in circumscriptiile pe care le reprezinta. Si a mai spus, la final, ca noua Constitutie, in forma sa revizuita, nu va fi una cum vrea Traian Basescu, dar nici una indreptata impotriva acestuia, pentru ca rolul acestei legi fundamentale nu este acela de-a indrepta greselile din trecut, ale unor persoane, aceste erori putand fi penalizate de catre organismele abilitate ale statului roman.

expresspress.ro

 

blank