Lovitură neplăcută magistraților, de la parlamentari. Camera Deputaților a adoptat eliminarea pensiilor speciale. Așa se face că magistrații vor rămâne fără privilegii. Pe de altă parte, militarii, sportivii, artiștii și jurnaliștii rămân cu pensii speciale.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri.

Deputații au respins, în plenul de marți, amendamentele lui Adrian Solomon adoptate în Comisia de muncă, prin care erau eliminate și indemnizațiile speciale pentru sportivii de performanță și artiștii. Propunerea de respingere a venit chiar din partea social-democratului.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Citeste si...
Gică Hagi răspunde la o întrebare ce stă pe buzele tuturor

Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

Parlamentarii le-a făcut o surpriză neplăcută magistraților au aprobat suspendarea pensilor speciale. Proiectul legislativ a fost adoptat de Camera Deputaților în calitate de for decizional, urmând să ajungă la președintele României pentru promulgare.

(in curs actualizare)