Părinţii copiilor pot fi prezenţi la festivităţile de sfârşit de an şcolar în anumite condiţii. Acest lucru este permis persoanelor vaccinate anti-COVID, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR sau dacă fac dovada că au trecut prin boală.

Părinţii elevilor pot participa la festivităţile de sfârşit de an şcolar în spaţii deschise. Decizia a fost luată joi de Guvern şi este inclusă în hotărârea referitoare la măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Guvernul a stabilit ca „festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar să poată fi desfășurate cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt:

persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
ori prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității) în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și ministrului Sănătății”.

Decizia figurează acum ca propunere în Hotărârea nr. 32, din 25.05.2021 a CNSU.

Documentul integral poate fi descărcat AICI.

Guvernul a stabilit noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Începând de luna viitoare, se reiau petrecerile private, competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori și în spații închise. Se redeschid cluburile și discotecile, cu program limitat, ca și locurile de joacă și piscinele la interior. Numărul participanților este limitat, dar poate fi mai mare decât cel stabilit dacă toți sunt vaccinați.