Papa Francisc
Featured, International

Papa Francisc a inființat Ziua Mondială a Bunicilor și a Vârstnicilor

Papa Francisc a anunțat înființarea Zilei mondiale a bunicilor și a vârstnicilor. Aceasta va fi sărbătorită de întreaga Biserică în a patra duminică a lunii iulie.

Ziua pentru bunici și vârstnici

O zi mondială pentru bunici și vârstnici în general, pe care întreaga Biserică Catolică o va sărbători în a patra duminică a lunii iulie – a fost anunțul pontifului după rugăciunea „Îngerul Domnului” de duminică, în biblioteca Palatului Apostolic din Cetatea Vaticanului, scrie Corriere.

„Bătrânețea este un dar, bunicii sunt adesea uitați și uităm de această bogăție de a ne păstra rădăcinile și a le transmite mai departe”, a spus Papa Francisc.

Anul acesta, aniversarea „zilei bunicilor” va cădea pe 25 iulie.

Mesajul Suveranului Pontif
„Dragi frați și surori, în 2 februarie vom celebra sărbătoarea Prezentării lui Isus la Templu, când Simeon și Ana, amândoi în vârstă, iluminați de Duhul Sfânt, l-au recunoscut în Isus pe Mesia. Duhul Sfânt trezește și în zilele noastre în cei în vârstă gânduri și cuvinte de înțelepciune: glasul lor este prețios pentru că acesta cântă lauda lui Dumnezeu și păstrează rădăcinile popoarelor. Ei ne amintesc că bătrânețea este un dar și că bunicii sunt inelul de legătură dintre diversele generații pentru a transmite tinerilor experiența de viață și de credință. Bunicii, de atât de multe ori sunt uitați și noi uităm bogăția de a păstra rădăcinile și de a transmite. De aceea, am hotărât să înființez Ziua mondială a bunicilor și a persoanelor în vârstă, care se va marca în toată Biserica în fiecare an în cea de-a patra duminică a lunii iulie în apropierea celebrării liturgice a Sfinților Ioachim și Ana, bunicii lui Isus. Este important ca bunicii să se întâlnească cu nepoții și ca nepoții să se întâlnească cu bunicii pentru că, după cum spune profetul Ioel, bunicii în fața nepoților vor avea vise, vor avea speranțe, iar tinerii vor prinde putere de la bunici, vor merge mai departe, vor proroci. Chiar pe 2 februarie este sărbătoarea întâlnirii bunicilor cu nepoții”, a spus pontiful, potrivit Vatican News.


blank