“Mergi înainte”, i-a spus papa Francisc tinerei activiste suedeze pentru mediu, Greta Thunberg, cu care a schimbat câteva cuvinte despre lupta ei împotriva schimbărilor climatice, la sfârşitul Audienţei generale de miercuri din Piaţa Sf. Petru, relatează EFE, informează Agerpres.

Papa Francisc a binecuvantat şi a încurajat o activistă de mediu

Greta Thunberg în vârstă de 16 ani şi un interpret au dialogat câteva minute cu papa Francisc căruia i-au prezentat un afiş cu sloganul ‘Join the Climate Strike’.

În videoclipul întâlnirii se poate vedea cum papa ascultă ceea ce i se spune despre iniţiativa unei greve şcolare în zilele de vineri pentru a cere guvernelor să adopte măsuri împotriva schimbărilor climatice şi cum o încurajează la sfârşit pe fată, spunându-i “Mergi înainte!”, “Dumnezeu să te binecuvânteze”.

Purtătorul de cuvânt interimar al Vaticanului, Alessandro Gisotti, a precizat că papa “i-a mulţumit” şi “a încurajat-o” pe Greta Thunberg “pentru implicarea ei în apărarea mediului”. El a explicat că fata, care a venit la Roma însoţită de tatăl său, a cerut să aibă o întâlnire cu papa Francisc pentru a-i mulţumi că este “un apărător al Creaţiei”.

Greta Thunberg a ajuns miercuri dimineaţă la Roma după ce marţi a lansat un apel Comisiei pentru mediu al Parlamentului European să ia măsuri urgente împotriva acestei probleme.

Adolescenta suedeză are programată joi o întâlnire cu preşedinta Senatului italian, Maria Elisabetta Alberti Casellati, iar vineri va participa la manifestaţia elevilor ce se va desfăşura în Piazza del Popolo din Roma.