International, Stiri

Papa Benedict al XVI-lea are deja 500.000 de prieteni pe Twitter

Papa Benedict al XVI-lea are deja 500.000 de prieteni pe Twitter

 blankPapa Benedict al XVI-lea si-a deschis pentru prima data un cont pe Twitter si inca din primele 24 de ore a acumulat 500.000 de prieteni. Contul sau de Twitter se numeste @pontifex si are deja peste jumtatate de milion de „urmaritori” (followers).
Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun nu s-a aratat deloc socat de ce s-a dezlantuit de cand a deschis contul : ‘Interesul este foarte mare, acest lucru inseamna ca initiativa a venit la timp si a dat un semnal asupra capacitatii papei si a colaboratorilor sai de a raspunde la asteptarile care plutesc in aer.”, a spus acesta.

Limbile in care vor circula mesajele papalitatii vor fi in spaniola, italiana, portugheza, franceza, germana, poloneza si araba, urmand sa se alature si multe alte limbi. Deasemenea o sa fie introdusa si o aplicatie pentru telefoanele smartphone numita „The Pope”, astfel incat cei interesati vor putea urmari activitatea papei. Aceasta aplicatie o sa fie distribuita gratuit atat smartphone-urilor cat si aparatelor cu sistem de exploatare Android, pana la sfarsitul acestui an.blank