Forțele Aeriene
International

Panică la granițele României. Forțele Aeriene  Ucraine au distrus patru drone kamikaze iraniene la Odesa

Forțele Aeriene  Ucraine au anunțat că forțele ruse au intensificat atacurile aeriene în sudul ţării, la Odesa, folosind drone kamikaze Shahed-136 de fabricație iraniană, potrivit ukrinform.net.

În sudul Ucrainei, trupele ruse au intensificat atacurile aeriene folosind drone kamikaze iraniene de tip Shahed-136. În special, cu utilizarea unor astfel de drone, inamicul a atacat din nou infrastructura portuară a orașului Oceac, regiunea Nikolaev, informează Ukrinform.

Potrivit Comandamentului Operațional „Sud” din Ucraina o persoană a murit ca urmare a unui atac cu o dronă. Odesa este al treilea oraș ca mărime din Ucraina și se află la puțin peste 200 de kilometri în linie dreaptă de granița cu România.

Una dintre cele două drone a fost doborâtă de Forțele Aeriene  Ucraine care au distrus patru drone kamikaze iraniene la Odesa, cealaltă a lovit un remorcher din port

„Odesa a fost atacată de drone kamikaze pe mare. Două drone au distrus clădirea administrației din zona portului, pompierii sting incendiul. Un civil a fost ucis. Un „Shahid-136” a fost doborât deasupra mării de forțele de apărare aeriană”, a anunțat Comandamentul ucrainean pe Telegram.

Sursa citată mai spune că o astfel de dronă a fost folosită de forțele ruse pentru a lovi infrastructura portuară a orașului Oceac. Una dintre cele două drone a fost doborâtă de forțele ucrainene, iar cealaltă a lovit un remorcher din port. Pompierii au stins incendiul și potrivit sursei citate nu au fost înregistrate victime.

Vineri dimineața, o altă dronă kamikaze Shahed-136 a atacat orașul Krîvîi Rih, lovind o clădire nerezidențială cu două etaje, și provocând un incendiu.

Nu au fost înregistrate victime. Tot vineri seara Forțele Aeriene ale Armatei Ucrainei au distrus patru drone kamikaze Shahed-136 de fabricație iraniană, în regiunea Nikolaiev, potrivit ukrinform.net.

„Pe 22 septembrie, în jurul orei 20:00, în regiunea Nikolaiev, soldații brigăzii de rachete antiaeriene Odesa a Comandamentului Aerian Sud au doborât patru drone kamikaze rusești Shahed-136, fabricate de Iran, în acelaşi timp cu două antiaeriene cu rază medie de acțiune. rachete dirijate”, se arată în raportul Comandamentului Aerian „Sud”, potrivit ukrinform.net.

blank