Un exerciţiu organizat de Serviciul Român de Informaţii a stârnit panică într-un cartier din Braşov. Locuitorii din zona au văzut cum poliţiştii şi pirotehniştii intervin pentru a ridica un colet suspect.

Trecătorii au fost rugaţi să se depărteze de locul respectiv, ca să fie în siguranţă. Abia la finalizarea operaţiunii, oamenii au aflat că alarma cu bomba era doar pentru antrenament.

Oamenii care locuiesc în zona au văzut cum jandarmii şi politiștii au securizat toate intrările în parc, iar mascaţii înarmaţi se asigurau ca nimeni să nu treacă pe acolo. În tot acest timp pirotehniştii verificau un colet suspect.

La faţa locului au ajuns şi pompierii cu o autospecială cu apă şi spumă, dar şi câteva echipaje SMURD. Pirotehniştii au folosit un robot pentru a prelua coletul, care părea să fie o borsetă.

Citeste si...
ALERTA CU BOMBA LA BRUXELLES!

Martorii au făcut tot felul de scenarii. O femeie a bănuit că nişte tineri pe care i-a văzut, noaptea, în zonă, ar fi lăsat pachetul suspect acolo.

Imediat ce coletul a fost preluat de autorităţi, forţele de ordine s-au retras. Abia atunci curioşii au aflat că totul a fost doar un exerciţiu organizat de Serviciul Roman de Informaţii.

Reprezentanţii SRI au explicat că asemenea exerciţii testează capacitatea de reacţie a celor responsabili în cazul unei alerte teroriste.

În această situatie, conform scenariului, coletul suspect a fost anunţat printr-un apel la 112. Traficul în zona a fost blocat în 5 minute, iar în alte câteva presupusul pericol a fost înlăturat.