Featured, Life

Pandemia de coronavirus a făcut ca berea americanilor să rămână fără acid

Pandemia de coronavirus riscă să afecteze aprovizionarea cu bere, băuturi răcoritoare și apă minerală în SUA. De vină este diminuarea livrărilor de dioxid de carbon de la instalaţiile de producţie a etanolului, scrie Reuters.

Pandemia de coronavirus riscă să afecteze aprovizionarea Berarii şi producătorii de băuturi răcoritoare utilizează CO2 pentru carbonizare, un proces care conferă efervescenţă berii şi băuturilor răcoritoare. Producătorii de etanol sunt un furnizor cheie de CO2 pentru industria alimentară, deoarece captează acest gaz, care este un produs secundar rezultat în procesul de producţie a etanolului, şi îl vând în cantităţi mari.

Însă în ultima vreme producţia de etanol, care în SUA este amestecat în benzină, a suferit o scădere dramatică din cauza scăderii cererii pentru combustibili, în contextul pandemiei de COVID-19. În SUA cererea de benzină a scăzut cu peste 30%, scrie Agerpres.

Diminuarea producţiei de etanol afectează livrările de CO2 pentru industria alimentară, în condiţiile în care 34 din cele 45 de fabrici de etanol din SUA au diminuat sau chiar au oprit producţia, susţine directorul Asociaţiei producătorilor de combustibili regenerabili, Geoff Cooper.

La rândul său, directorul Asociaţiei berarilor din SUA, Bob Pease spune că furnizorii de CO2 pentru industria berii au majorat preţurile cu aproximativ 25%, ca urmare a reducerii ofertei. Această Asociaţie îi reprezintă pe mici producători de bere artizanală din SUA, care îşi asigură aproximativ 45% din necesarul de CO2 de la producătorii de etanol.

″“Problema se agravează. În fiecare zi auzim de la membri noştri despre această problemă” spune Bob Pease, care se aşteaptă ca unii berari să înceapă să reducă producţia în două-trei săptămâni.

Într-o scrisoare trimisă la începutul acestei luni vicepreşedintelui SUA, Mike Pence, Asociaţia producătorilor de gaze comprimate din SU a estimat că producţia de CO2 a scăzut cu aproape 20% şi până la mijlocul acestei luni ar putea scădea cu 50%, în absenţa unor măsuri de sprijin.

Producătorii de carne suferă şi ei de pe urma acestei probleme, deoarece utilizează CO2 în procesarea, ambalarea, conservarea şi livrarea cărnii.

Și producția de carne are de suferit

Criza de etanol îi afectează și pe producătorii de carne, care nu își mai pot alimenta camerele frigorifice, potrivit Reuters.

”29 din cele 45 de fabrici care vând dioxid de carbon au fost închise total sau parțial”, a spus Geoff Cooper, președintele Asociației pentru Combustibli Regenerabili.

Cargill, cel mai mare producător de carne de vită la nivel mondial, și fermele Perdue, care procesează carne de pui, au spus că încearcă să își facă provizii.

”Fără CO2 vor fi nevoiți să își diminueze producția”, a declarat și Rich Gottwald, președintele Asociației pentru Gaze Comprimate

 

blank