Un pădurar a fost lovit cu un topor în cap de un bărbat care tăia lemne ilegal. Agresorul a fost în primă fază reţinut de procurori şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Sâmbătă, în jurul amiezii,un pădurar de la cantonul 26 Halmăşd a surprins trei persoane care tăiau ilegal arbori, în zona localităţii Cerâşa, din pădurea aparţinând primăriei Halmăşd. Pădurarul a făcut câteva fotografii şi a sunat la 112, dar până să vină Poliţia a fost lovit cu un topor în cap de unul din cei trei. Norocul lui a fost că lovitura a provocat doar o rană superficială în zona scalpului, el fiind dus ulterior la spitalul din Şimleu Silvaniei. Pădurarul este acum în afara oricărui pericol, fiind lăsat acasă de la spital”, a declarat marţi, pentru Agerpres, Viorel Mihiş, directorul Direcţiei Silvice Sălaj.

Tânărul pădurar a fost angajat pe acest post cu câteva luni în urmă. Tocmai de aceea nu s-au putut face până acum formalități pentru a fi dotat cu armă de autoapărare.

Conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, faţă de agresor s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la infracţiunea de ultraj, faptă pedepsită cu închisoarea de la 6 ani şi 8 luni la 12 ani şi 6 luni.

Procurorii au decis sâmbătăt să-l rețină pe vinovat pentru 24 de ore. Duminică, acesta a fost prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea pentru 30 de zile a acestuia.

Cercetările continuă în acest caz în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.