Social, Stiri, Ultima Ora

Păcănelele vor fi scoase din cârciumi

Aparatele slot machine vor dispărea, iar în locul lor vor fi aduse altele, care oferă câştiguri mult mai mici. În schimb, site-urile de pariuri online vor putea intra în curând în legalitate, măsură care ar putea aduce până la 100 de milioane de euro la bugetul de stat în 2015.

pacanele_99436200

Agenţiile loto şi cazinourile vor fi singurele locuri în care vor fi instalate aparate care ofera câştiguri foarte mari pentru că aparatele din baruri vor fi schimbate cu altele care oferă câştiguri limitate la doar cateva sute de lei.

„S-a renunţat la slot machine în locaţii mici unde nu pot fi controlate şi vor fi lăsate doar în locaţii dedicate special pentru această activitate. S-a luat măsura pentru că statul nu putea să controleze. Erau 30.000 de aparate în baruri. Nu puteau fi controlate de fisc, era evaziune fiscala, se jucau minorii la aparate”, a declarat Sorin Constantinescu, expert în jocuri de noroc.

Schimbări importante sunt şi în zona pariurilor online. Aproape jumătate de milion de români pariază online în fiecare an. Vorbim despre o piaţă ce valorează aproximativ 200 de milioane de euro. Odată cu schimbarea legislaţiei, site-urile de pariuri vor intra în legalitate şi vor aduce astfel la bugetul de stat un venit suplimentar de aproape 100 de milioane de euro chiar de anul viitor.

„În acest moment avem cadru legislativ care dă posibilitatea operatorilor de jocuri de noroc să se licenţieze în România şi prin această licenţiere se va obţine o protecţie a minorilor şi a jucătorilor români”, a declarat Odette Nestor, preşedintele Oficiului Naţional al Jocurilor de Noroc.

Noile măsuri au fost aprobate prin ordonanţă de urgenţă şi vor intra în vigoare după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial.

blank