Actualitate, Stiri

Pa referendum, pa responsabilitatea primarului!

Sorin Oprescu anulează referendumul pe tema eutanasierii maidanezilor

După adoptarea în Parlament a legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că va anula referendumul convocat pe această temă, decizia urmând să se ia mâine într-o şedintă de îndată a Consiliului General al Minicipiului Bucureşti.

SEDINTA - CONSILIUL GENERAL„Azi avem o lege, care răspunde în mare parte solicitărilor noastre şi ne permite să lucrăm.Pentru că Parlamentul a reacţionat prompt la solicitarea noastră, am chemat liderii de grup din Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

I-am anunţat convocarea şedinţei de îndată pentru mâine, pentru anularea referendumului”, a declarat Oprescu.

„Sper ca legea să devină funcţională rapid. Să fie promulgată de preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial, ca să putem acţiona în baza ei”, a continuat Primarul General, care a adăugat că începând de astăzi a crescut semnificativ capacitatea de capturare a câinilor fără stăpân din Capitală.

Deputaţii au adoptat, marţi, cu 266 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” şi 20 de abţineri legea care permite eutanasierea maidanezilor.  Potrivit actului normativ, soluţia finală poate fi aplicată câinilor care au fost capturaţi şi duşi în adăposturi, iar în termen de 14 zile nu au fost nici revendicaţi, nici eutanasiaţi.

Mai mult, autorităţile locale pot decide, în funcţie de numărul de locuri din adăposturi şi de bugetul prevăzut pentru această problemă, dacă vor ţine câinii o perioadă mai îndelungată în padocuri sau vor recurge la eutanasiere după cele 14 zile lucrătoare. (I.S.)

blank