Lovitură grea pentru Robert Sighiartau, organizația a PNL Bistrița-Năsăud si-a reafirmat susținerea pentru Ludovic Orban. Rămas fără filială, aportul lui Sighiartău în economia Congresului devine nesemnificativ, la fel și șansele sale de a mai negocia cu Florin Cîțu o poziție importantă în echipa sa.

”Acum 4 ani, în cadrul congresului din 17 iunie, PNL își alegea liderul, Ludovic Orban, cu o majoritate covârșitoare: peste 3.500 de voturi pentru. A urmat o perioadă cu rezultate foarte bune pentru partid: alegeri europarlamentare și prezidențiale câștigate, scoruri excelente la alegerile locale, iar, în urma alegerilor parlamentare, PNL este principala formațiune politică aflată la guvernare”, spune președintele PNL Bistrița-Năsăud, primarul Bistriței Ioan Turc, într-o postare pe Facebook.

Primarul Ioan Turc de la organizația lui Robert Sighiartau merge pe mana lui Ludovic Orban si declară că a fost premierul care a deschis o perspectivă modernă pentru liberalismul din România, în pofida tuturor dificultăților unui an pandemic. Ne-am recâștigat respectul în cadrul instituțiilor euroatlantice, știrbit prin atătea încercări ale stângii de a deturna parcursul democratic al țării. Cu Ludovic Orban președinte, Partidul Național Liberal are ocazia să continue un traseu politic de succes și să reconfirme în fața electoratului”.

Liderul PNL, președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu candidează la șefia PNL la Congresul care va avea loc în 25 septembrie. Până atunci, vor avea loc alegeri în organizații.