Life, Stiri

Orezul, alimentul complet al omenirii

Jumătate din populația globului îl consumă zilnic

 orez

Aproape jumătate din populaţia globului se hrăneşte cu orez. Acest aliment este de bază şi este recomandat de nutriţionişti şi în diversificarea alimentaţiei bebeluşilor. Orezul scade nivelul de colesterol din sânge şi stimulează sistemul nervos. Orezul conţine puţine proteine şi are efect benefic asupra sângelui

Orezul este cereala care hrăneşte mai mult din jumătate din populaţia globului. Este nu numai o plantă spornică şi economicoasă, ci şi una cu efecte pozitive asupra sănătăţii noastre. Este o foarte bună sursă de proteine. Pentru că este o sursă aproape completă de vitamine şi minerale, orezul e considerat un aliment complet.

Studii de nutriţie au arătat că orezul negru poate contribui la vindecarea arterosclerozei. Oricum, orezul este plin de antioxidanţi care protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Unii evită orezul deoarece este bogat în carbohidraţi. Greşesc!

Carbohidraţii fac din orez o importantă sursă de energie şi pentru că este lipsit de sodiu, colesterol sau grăsimi dăunătoare orezul ne ajută să ne păstrăm silueta. Tot pentru că e lipsit de sodiu, orezul ajută la scăderea presiunii cardiovasculare. Fibrele insolubile din orez sunt vitale în a proteja organismul chiar şi de unele tipuri de cancer.

 

 

blank