Ludovic Orban a declarat că va susţine un amendament la un proiect de lege care modifică o ordonanţă de urgenţă care să permită suspendarea autorizaţiei de funcţionare, dacă în care în mod repetat nu sunt respectate măsurile de protecţie sanitară, atunci când propunerea legislativă va ajunge la Camera Deputaţilor, for decizional.

„Este o propunere ca să se modifice un act normativ, o ordonanţă care cred că este în dezbaterea Senatului astfel încât să se permită suspendarea autorizaţiei de funcţionare în cazul în care în mod repetat nu sunt respectate măsurile de protecţie sanitară”, a afirmat Ludovic Orban, chestionat luni la Parlament de amendamentul PNL despre care vorbea premierul Florin Cîţu la o lege care urmează să dea pedepse mai aspre celor care nu respectă regulile în restaurante, baruri, pe lângă amenda pe care o primesc.

Chestionat dacă este de acord cu această propunere, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns:„ Această posibilitate există şi pentru emitenţii autorizaţiilor de funcţionare care sunt primarii. Această modificare presupune că, nu doar primarii, ci şi instituţiile care au atribuţii de control, în special Poliţia, să poată să emite această decizie, după controale în care se constată că, în mod repetat, o societate nu a respectat normele de protecţie sanitară, să poată să impună această măsură”.

Referitor că ar fi fost deja respins amendamentul PNL în comisia de apărare, Ludovic Orban a spus: „Până la adoptarea actului normativ, el o să iasă de la Senat, va trece la Camera Deputaţilor. Dacă va ajunge în Camera Deputaţilor, eu susţin acest amendament”.

Citeste si...
Orban declară că, orice ar fi, după moţiune va încerca să provoace alegeri anticipate