Orban
Featured, Politic

Orban: Vinovatul pentru declanșarea acestei crize e Iohannis și toți cei care l-au ascultat în această nebunie

Ludovic Orban l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis, că a declanșat această criză, prin ruperea coaliției de guvernare, lăsând România fără un Guvern care să adopte măsuri concrete pentru limitarea efectelor pandemiei.

„Președintele României e creatorul acestei crize, fără motiv, care a lăsat țara fără Guvern, care a determinat ruperea unei colaiții de guvernare, care a amânat învestirea unui Guvern, l-a desemnat pe Cioloș, l-a ținut pe Cîțu interimar o lună”, a declarat Ludovic Orban.

El a afirmat că declarațiile lui Iohannis din vară, atunci când anunțase că România a învins pandemia, au condus la numărul mare de persoane care nu s-au vaccinat, iar acum aceste persoane suferă în secțiile de ATI.

„În condițiile în care creștea numărul de cazuri exponențial, n-a existat în spațiul public să comunice pe tema asta, în condițiile în care a avut experiența pandemiei de anul trecut în care eu am fost premier și în care, deși n-am avut 30% vaccinați, n-am declarat nicio victorie împotriva pandemiei, am luat toate măsurile care au fost necesare să salvăm viețile oamenilor, în condițiile în care am avut două scrutinuri de alegeri”, a afirmat fostul lider PSD.

Vinovatul pentru declanșarea acestei crize e Iohannis și toți cei care l-au ascultat în această nebunie.
De asemenea, el aduce acuze șefului statului că nu și-a dorit în nicio clipă refacerea coaliției și a prelungit deliberat criza politică care a agravat și mai mult criza sanitară și economică.

Ludovic Orban a declarat că a propus o soluție simplă, refacerea coaliției de guvernare. Această soluție, se vede azi, nu și-a dorit-o Iohannis.