orban
Actualitate, Featured

Orban: Un cetăţean poate să-şi facă programarea de asemenea natură în aşa fel încât să-şi facă cumpărăturile necesare şi în condiţiile acestui orar

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat, referindu-se la programul de funcţionare pentru magazine, că o persoană poate să îşi programeze când să cumpere alimentele necesare în condiţiile noului orar, după măsurile luate de CNSU.

„Referitor la ora 18,00 de închidere a magazinelor, în timpul săptămânii nu se aplică decât în localităţile în care este depăşită rata de 7,5 la mia de locuitori. Nu se aplică în Capitală. La ora actuală, sunt câteva zeci de localităţi care există în această rată. Nu ştiu care este exact numărul”, a declarat Ludovic Orban, întrebat marţi la Parlament dacă este de acord cu această restricţie a CNSU.

El a adăugat că de regulă aceste măsuri sunt aplicate pe baza studiilor făcute de specialişti.

„Eficienţa unei măsuri se demonstrează în timp, prin reducerea numărului de cazuri. De regulă, astfel de măsuri când se introduc, se introduc pe baza unei analize. În mod normal se fac permanent astfel de analize de INSP. Eu nu am văzut o astfel de analiză, dar, probabil, INSP are nişte studii în care a constatat care sunt activităţile unde există cel mai mare risc de răspândire a virusului”, a completat Orban.

Chestionat când are timp să mearfă la cumpărături, în contextul noului orar al magazinelor, liderul PNL a replicat: „Cred că un cetăţean poate să-şi facă programarea de asemenea natură în aşa fel încât să-şi facă cumpărăturile necesare şi în condiţiile acestui orar”.


blank