Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat marţi că susţine revenirea la normalitate după data de 1 iunie, după ce și premierul Florin Cîțu a afirmat același lucru.

„Sunt convins că premierul se gândeşte la anumite lucruri şi sunt convins că în momentul în care a prezentat această perspectivă de reducere a restricţiilor după data de 1 iunie are la bază argumente serioase. În ceea ce mă priveşte, susţin acest lucru. Eu cred că sunt anumite elemente şi anumite informaţii care pot să implice posibilitatea de a reveni la o viaţa normală după 1 iunie”, a declarat Orban, la Parlament.

El a afirmat că acest subiect a fost discutat duminică și că premierul este într-un dialog constant cu toţi partenerii de guvernare.

„În ceea ce priveşte perspectiva de revenire la o viaţă normală, de reducere a măsurilor de restricţie, mi se pare normal ca premierul care conduce acest Guvern să stabilească un obiectiv. Sigur că pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de o acţiune concertată la nivelul autorităţilor publice, dar şi la nivelul societăţii, pentru a putea ajunge la acest deziderat, acţiune care în mod evident trebuie să vizeze campania de vaccinare şi trebuie să vizeze o mai mare rigoare în respectarea măsurilor de protecţie”, a explicat Orban.

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a mai spus că „Sărbătoarea Învierii Domnului reprezintă un eveniment de importanţă capitală”, iar oamenii pot participa la slujba de Paşti cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Premierul Florin Cîţu a propus un comitet interministerial care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României, fiind incluse toate ministerele și fiind luată în calcul invitarea unor sindicate şi patronate.Citeste si...
Cresc prețurile pe toată linia. Anunțul a fost făcut de șefii companiilor din România