Actualitate, Featured

Orban, supărat că Ministerul Apărării nu l-a inivitat la Ziua Armatei

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat vineri că ar fi vrut să participe la ceremoniile dedicate Zilei Armatei Române, însă Ministerul Apărării nu i-a trimis nicio invitație.

„Nu am putut participa la aceste evenimentele pentru că nu am primit invitație din partea Ministerului Apărării la niciunul din evenimentele organizate cu această ocazaie”, a spus Orban, întrebat de jurnaliști de ce se află în București, în timp ce președintele Klaus Iohannis și premierul demis Viorica Dăncilă participă astăzi la ceremonia de la Carei.

„Nu am primit nicio invitație oficială să particip și regret pentru că Armata este fundamentală pentru România”, a mai spus Ludovic Orban.

Potrivit programului oficial al președintelui Klaus Iohannis, acesta va participa, vineri, de la ora 17:00, la manifestarile dedicate Zilei Armatei, la Carei. Potrivit Ministerului Apărării, de la ora 17:00, la Carei, are loc o ceremonie de depuneri de coroane și jerbe de flori și o ceremonie de acordare de distincții Drapelelor de Luptă ale unor unități militare, simultan cu survolarea zonei de către aeronave ale Forțelor Aeriene Române și cu sosirea „Stafetei Veteranilor”, care a plecat din Capitală pe 17 octombrie.

Premierul demis Viorica Dăncilă va participa la evenimentele de la Carei, abia de la ora 17:30. Anterior, de la ora 16:00, Dăncilă participă la evenimentele dedicate Zilei Armatei, la Satu Mare.

blank