Ludovic Orban afirmă că nu se teme de moțiuna de cenzură la adresa Guvernului, pe care social-democrații intenționează să o depună. Liderul de la Palatul Victoria consideră ridicol și penibil demersul PSD, menţionând că nu îi este teamă de nimic fiindcă el şi-a făcut doar datoria şi nu există niciun motiv să fie îndepărtat din funcția de prim-ministru.

„Sub nicio formă”, a răspuns Orban, la un post Tv, la o întrebare dacă se teme în vreun fel că va fi demis prin moțiune de cenzură.

Primul-ministru transmite că are „conştiinţa datoriei împlinite şi nu există niciun motiv ca vreo formaţiune politică din Parlament să depună o moţiune de cenzură”. De altfel, Ludovic Orban chiar se întreabă „De ce? Că ne-am făcut datoria? Că muncim de dimineaţă până seara? Că am căutat să găsim soluţii pentru orice problemă care a apărut?”.

„În condiţiile specifice din România, rezultatele măsurilor pe care le-am luat sunt apreciate inclusiv de specialişti din străinătate”, mai spune premierul.

Pentru liberali, jocul social-democraților nu-i altceva decât „un demers politicianist care îi umple de ridicol şi de penibil pe cei de la PSD, că bat toba cu moţiunea de cenzură”.

„Îndeamnă la nerespectarea unor reguli”
Ludovic Orban crede că PSD încearcă „un soi de legiferare paralelă” cu măsurile luate de Guvern, pentru a arăta că și ei guvernează țara.

Iată ce teorie a lansat premierul: „PSD, care are o pondere parlamentară foarte mare, încearcă să promoveze tot felul de proiecte de lege pe care, de fapt, le-am adoptat prin ordonanţe de urgenţă. Am adoptat o OUG cu suspendarea ratelor la bănci, cu o largă adresabilitate pe o perioadă de până la nouă luni. Ei, în paralel, au dat o lege, au adăugat să beneficieze de această măsură şi cei rău platnici. Nu mi se pare normal. Deci, un soi de legiferare paralelă peste ceea ce face Guvernul pentru a încerca să arate că şi ei guvernează sau le pare rău că nu mai sunt la guvernare”.

De fapt, întreg Parlamentul poartă o vină pentru situația actuală, deoarece îngreunează activitatea guvernului său, se revoltă Ludovic Orban:

„În mare parte, mai mult este propagandă politică, încearcă să mistifice realitatea, mint în fiecare zi, lansează tot felul de făcături şi de gogomănii în spaţiul public care nu au nicio legătură cu activitatea Guvernului şi cu rezultatele muncii Guvernului. Nu este simplu să acţionezi pentru că, din păcate, de multe ori, prin ceea ce fac liderii fostului partid de guvernământ şi câţiva aliaţi de-ai lor transmit mesaje negative la cetăţeni, pun la îndoială măsuri care sunt absolut necesare, îndeamnă de multe ori la nerespectarea unor reguli, ceea ce poate duce la creşterea riscului de răspândire a virusului”.