Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat, sâmbătă, drept „profund nefericite” propunerile pentru comisar european și a precizat că Rovana Plumb şi Dan Nica ar trebui retrași de către Guvernul României, informează Mediafax.

„Și Rovana Plumb și Dan Nica reprezintă soluții profund nefericite pentru comisar european. Din punctul meu de vedere, Guvernul trebuie să retragă aceste propuneri pentru că nu cred că vor avea șanse să treacă de audierile
din cadrul Parlamentului European și riscăm să ne facem de râs cu aceste nominalizări”, a declarat, sâmbătă, Ludovic Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis vineri Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcția de comisar european, și anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica și Rovana Plumb, au declarat surse politice. Pe 26 iulie, prim-ministrul Viorica Dăncilă preciza că țara noastră va trimite două propuneri pentru funcția de comisar european, „una de comisar femeie și una de comisar bărbat”.

Citeste si...
Astăzi se împlinesc 5 ani de la tragedia de la clubul COLECTIV şi nimeni nu este răspunzător până în prezent

Rovana Plumb și Dan Nica au fost aleși europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formațiunea politică europeană a Socialiștilor și Democraților, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.