Premierul Florin Cîțu a avansat luna iulie ca posibil moment în care vom renunța la măști, dar liderul PNL, Ludovic Orban, nu pare la fel de optimist. Întrebat despre acest termen, Orban a precizat doar că se dorește revenirea la normalitate cât mai rapid posibil.

”Cel mai important și mă bucur că premierul a luat decizia de constituire a grupului interministerial și ușor, ușor vom reveni la normalitate. Acest lucru se desfășoară în paralel și este indisolubil legat de campania de vaccinare.

Obiectivul nostru este ca oamenii să revină la o situație normală, să se poată duce la un film, la restaurant, să revenim la o viață normală.

Este constituit un grup de lucru interministerial și trebuie analizate foarte bine toate datele, iar ulterior luate măsurile pentru revenirea la o viață normală.

În ceea ce mă privește pe mine, orice persoană care nu este vaccinată trebuie să se protejeze și să îi protejeze pe cei din jur. Eu am spus de la bun început: cu cât sunt mai mulți oameni respectă măsurile de siguranță, cu atât mai puțin se va răspândi virusul”, a spus Ludovic Orban.